ISU & KONTROVERSI

Inilah Selfie Paling Bod0h Artis Malaysia Yang Di Muat Naik Di Media Sosial!!!

loading...

Inilah Selfie Paling Bod0h Artis Malaysia Yang Di Muat Naik Di Media Sosial!!!
Bukan sahaja orang biasa, golongan-golongan Menteri, VIP dan juga artis turut tidak lari daripada tempias penyakit selfie. Di sini bukan nak nyatakan antara selfie paling bodoh artis Malaysia tapi antara beberapa selfie artis Malaysia yang di kritik hebat oleh pembaca.

Kritikan ini di lakukan kerana kebanyakan mereka berselfie tidak begitu kena pada sesetengah tempat. Orang kata, kalau nak bergambar tak salah tapi kena tengok pada keadaan la. Di sini antara beberapa gambar selfie artis Malaysia yang di kecam hebat gara-gara gambar selfie mereka.

Azwan Ali Berselfie Ketika Hari Berkabung Mangsa MH17
Gambar ini di ambil oleh artis tersebut di Dataran Merdeka beresempena dengan hari berkabung rakyat Malaysia atas nahas MH17 yang di tembak jatuh. Menurut Azwan selfie di ambil bukan bertujuan untuk bersuka ria tapi menunjukan rasa sedih dan simpati beliau pada semua mangsa. Gambar ini juga turut dapat kritikan hebat daripada golongan artis terutama Sharnaz Ahmad.

Farish Aziz Selfie Di Tanah PerkuburanTujuan artis ini adalah untuk berkongsi kesedihan dan juga sambutan Hari Raya bersama keluarga di kampung dengan menziarahi tanah perkuburan. Namun ia bukanlah perkara yang sepatutnya di lakukan di kawasan perkuburan.

Sehinggakan ustaz juga mengeluarkan kenyataan bahawa selfie di tanah perkuburan adalah tidak di benarkan. Farish juga telah memohon maaf atas kekilafan beliau dalam isu sensetif ini.

Selfie Che Ta dan Zain Ketika Berada Di Bilik Tidur
Gambar ini juga turut mendapat kritikan hebat daripada ramai peminat dan juga rakyat Malaysia. Gambar Zain tidak berpakaian baring bersama Che Ta atas kamar dengan susunan bunga ros bentuk love menunjukkan keromantikan mereka berbulan madu.

Tapi ia di salah tafsir oleh ramai pihak kerana seolah-olah menunjuk akan sikap keterbukaan mereka yg tidak boleh di terima oleh rakyat Malaysia.

Gambar Selfie Fizo Omar Membantu Mangsa Banjir

Gambar ini masih baru dan masih lagi segar kerana keadaan mangsa banjir masih tidak lagi reda. Tetapi isu ini telah bangkit dan mendapat kritikan hebat dari ramai yg tidak begitu senang dengan tindakan artis ini. Niat Fizo Omar adalah untuk berkongsi keadaan banjir yg melanda kampung beliau Kelantan baru-baru ini.

Tapi tafsiran orang ramai ianya seolah-olah menunjukkan bahawa Fizo sekadar untuk bergembira dan menunjuk-nunjuk datang membantu mangsa banjir di sana. Apa pun kita kena sama-sama membantu mengsa banjir.Labels: SEMASA ON9

About BaruLaViral

Powered by Blogger.
LIKE,SHARE PAGE DAN KLIK (X) UNTUK BACA Button Close